U trendu

„Dunav osiguranje“ i Ana Dornik dali150 primeraka knjige KBC Bežanijska kosa

BEOGRAD – Autorka knjige „Ti si ta“ Ana Dornik i predstavnici kompanije „Dunav osiguranje“, danas su KBC-u Bežanijska kosa poklonili 150 primeraka knjige koja govori o tome koliko su preventiva i dijagnoza pravi put za blagovremeno otkrivanje raka dojke.

Vlastito iskustvo koje je Dornikova pretočila u knjigu, dragoceno je za preventivu i lečenje teške bolesti.

„Kao neko ko se uspešno izborio sa karcinomom dojke zalažem se za podizanje svesti o tome koliko je prevencija važna. U momentima kada mi je zdravlje bilo narušeno, shvatila sam koliko sam svojim stavom i dobrim odlukama olakšala sebi i svojoj porodici. Svest da na vreme mislite na sebe kroz preventivne preglede i dobrovoljno zdravstveno osiguranje mora da se neguje, a „Dunav osiguranje“ je prepoznalo značaj ove teme i pomoglo u doniranja 150 primeraka knjiga“, rekla je Dornikova.

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković rekla je da je knjiga važna i za ljude koji prolaze kroz proces ozdravljenja.

„U ime svih zaposlenih i pacijenata KBC Bežanijska kosa zahvaljujem Ani Dornik koja je svoje iskustvo usmerila na pronalaženje rešenja i davanje podrške, kao i pomoć osobama kojima je ona neophodna. Upravo je sama vera u izlečenje neophodna kako bi se pored svih najmodernijih terapija došlo do izlečenja“, rekla je Zdravkovićeva.

„Želim da se zahvalim kompaniji „Dunav osiguranje“ koja je još jednom pokazala svoju izezetnu aktivnu društvenu posvećenost da stanemo na put malignim bolistima tako što ćemo ih dijagnostifikovati i lečiti na vreme“ istakla je Zdravković.

Okupljeni na ovom događaju su se složili da se knjigom Ane Dornik podiže svest o zdravlju žena.

„Statistika obolevanja od kancera je zabrinjavajuća. Program „dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja“ i „Cancer protect“, koji nudi „Dunav Osiguranje“, mogu biti od velike pomoći ženama u slučaju obolevanja,“ rekla je direktorka Centra za korporativni marketing i brigu u klijentima Maja Marković.

„Polisa zdravstvenog osiguranja za slučaj obolevanja od kancera omogućava osiguranicima da dobiju jednokratnu naknadu u iznosu od 500.000 do 5 miliona dinara. Veoma je značajna i mogućnost dobijanja drugog lekarskog mišljenja koja se zasniva na detaljnom pregledu zdravstvene dokumentacije od strane eminentnih lekara iz inostranstva“, rekla je Markovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.