U trendu

Dvodnevna agrobiznis konferencija EBRD-a u Beogradu

BEOGRAD – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) 30. septembra i 1. oktobra u Beogradu organizuje konferenciju „Consumer Rules Summit“, posvećenu globalnim trendovima u oblastima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije.

Dvodnevna konferencija, koja će okupiti preko 30 vrhunskih predavača i više od 150 učesnika, zamišljena je kao platforma za umrežavanje, diskusiju i razmenu ideja zasnovanih na iskustvima i dobrim praksama, navodi se u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici vodećih kompanija u agrobiznisu, maloprodaji i distribuciji, ali i u široj industriji FMCG, iz EU, jugoistočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Turske.

Glavna tema samita je potrošnja potrošača, koja čini gotovo 60 odsto svetskog BDP-a i snažan je pokretač ekonomija.

Takođe, „četvrta industrijska revolucija“ transformiše čitave sisteme proizvodnje, distribucije i potrošnje, pružajući mogućnosti za stvaranje dodatne vrednosti pomoću tehnologija.

Konferencija će odgovoriti na pitanje – Ko će pobediti u toj trci? Promena zahteva potrošača, kako poručuju iz EBRD-a, utiče na lokalno tržište i poslovne modele, te će konferencija otvoriti pitanja kako manji biznisi mogu efikasno da odgovore ovim zahtevima, ali i kakav je interes globalnih strateških igrača u jugoistočnoj Evropi i da li je konsolidacija tržišta dobra vest za potrošače.

Vodeći regionalni stručnjaci govoriće o preduslovima potrebnim za okruženje pogodno za ulaganja, gde su pristupi finansiranju, predvidiva politika i stabilno poslovno okruženje, osnov za dalji razvoj.

Paneli posvećeni agrobiznisu okupiće najrelevantnije sagovornike iz ove oblasti sa ciljem kreiranja diskusije na temu uticaja klimatskih promena, regenerativne poljoprivrede kao odgovora na zahteve tržišta, ali i mogućnostima koje donosi digitalizacija i pojmovi Big Data i Veštačka inteligencija, zaključuje se u saopštenju EBRD-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.