U trendu

Džon Dir predstavio svoju najveću vučenu prskalicu

BEOGRAD – Kompanija Džon Dir (John Deere) predstavila je svoju do sada najveću vučenu prskalicu, novi model R975i kapaciteta 7.500 litara sa zatvorenim sistemom punjenja kojim se sprečava kontakt rukovaoca sa hemikalijama i njihovo izlivanje.

Nova vučena prskalica ima i veći raspon krila, kao i razmak mlaznica, prenosi Agroklub.
Novi kapacitet od 7.500 litara pridružiće se sledeće godine ostatku asortimana te serije, odnosno rezervoarima od 4.400, 5.200 kao i 6.200 litara.

Ovaj veći kapacitet bi trebalo da omogući poljoprivrednicima uštedu vremena i veću produktivnost, jer će manji broj puta morati da ga pune.

Dokazani sistem rešenja PowrSpray sa dve hidraulične centrifugalne pumpe, takođe, pomaže da se ubrza vreme punjenja, poboljšava nanošenje i povećava tačnost.

Po prvi put modeli serije M900 (i) i R900i ponudiće kao opciju razmak mlaznica 25 centimetara.

To je centrirano rešenje, što znači da se između svakog para tela mlaznica postavlja još jedna dodatna na razmak od 50 cm.

John Deere je takođe postavio još po jednu dodatnu na svaki kraj krila kako bi ponudio potpunu pokrivenost i eliminisao nedovoljno doziranje na krajevima grane.

Takođe, ušteda pesticida biće šest evra po hektaru.

Na prskalicama serije M700 (i) i R700i, dodatna ključna karakteristika za nemačko i holandsko tržište su nova krila raspona 33 metara sa opcijama upravljanja pojedinim sekcijama od tri metra ili pojedinačnim mlaznicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.