U trendu

EBRD podržava razvoj IKT sektora u Srbiji

BEOGRAD – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u saradnji sa Vojvođanskim klasterom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), organizovaće 25. maja onlajn prezentaciju svog programa „EBRD podrška razvoju IKT sektora u Srbiji“, saopštila je ta banka.

„EBRD prepoznaje digitalizaciju kao strateški pravac razvoja i podržava lokalna preduzeća iz svih delatnosti da se kroz proces digitalizacije približe razvijenim ekonomijama, a sam IKT sektor da dalje jača i razvija se. Kroz kombinaciju savetodavne podrške i finansijskih instrumenata, EBRD sarađuje sa IKT firmama i omogućava im da svoje poslovanje podignu na viši nivo“, navodi se u saopštenju Evropske banke za obnovu i razvoj.

Događaj se organizuje kroz Program EU za Srbiju „EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Ministarstvom Privrede Republike Srbije i kroz Instrument za razvoj i inovacije preduzeća na Zapadnom Balkanu, napominje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.