U trendu

Edeka, zbog cene, odustaje od prodaje Koka-Kole

BERLIN – Nemački lanac supermarketa „Edeka“ odustaje od prodaje proizvoda Koka-Kole, nakon što je ta kompanija povećala cene.

Nemačka punionica Koka-Kole povečhala je cene uz obrazloženje da su veći troškovi energije, a „Edeka“ je poručio da ne prihvata poskupljenje i da više neće kupovati pića te kompanije.

Uskoro bi, zbog toga, iz rafova lanca „Edeka“ mogli da nestanu Koka-Kola, Fanta, Sprajt.

Punionica Koka-Kole u Nemačkoj najavila je u julu da će od septembra povećati cene svih svojih proizvoda i to u višem jednocifrenom postotku.

„Namirnice ne smeju postati luksuzna roba“, poručio je šef „Edeka“ Markus Mosa, na šta je Koka-Kola saopštila da neće više snabdevati taj lanac.

Ovo nije prvi put da se „Edeka“ sukobila sa jednim proizvođačem robe koju prodaje.

Trenutno se „Edeka“ spori sa američkim koncernom „Mondelez“ u vezi cena, prenosi „Handelsblat“, jer je čokolada „Milka“ u pojedinim zemljama ponuđena po mnogo povoljnijoj ceni.

Duže od godinu dana „Edeka“ u svojim prodavnicma nema ni sokove „Granici“ ili „Hohes C“, pošto se spori sa proizvođačem.

U sporu sa „Pepsico“ je „Edeka“ celu paletu proizvoda američkog koncerna uklonila iz svog asortimana, uključujući Pepsi, i to sve do proleća, kada je postignut dogovor o daljoj saradnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar