U trendu

EPS počeo izgradnju trafostanice u Aradjelovcu u koju ulaže skoro tri miliona evra (VIDEO)

Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je počela izgradnju nove trafostanice u Arandjelovcu u čiju izgradnju će uložiti skoro tri miliona evra.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je na obeležavanju početka radova rekao da je to druga trafostanica koju je EPS počeo da gradi u januaru ove godine.

„Izgradnjom ove trafostanice, kapacitet elektromreže će biti više nego duplo u odnosu na sadašnji u Arandjelovcu“, kazao je Grčić.

On je dodao da, prema procenama inženjera, gradjani Arandjelovca ne bi trebalo da imaju problema sa snabdevanjem električnom energijom najmanje narednih 15 godina.

„Kada završimo ovu trafostanicu, gradjani Arandjelovca biće mirni i treba da očekuju razvoj u narednih nekoliko decenija, a postojeći korisnici imaće značajno stabilnije snabdevanje“, rekao je Grčić.

On je rekao da se izgradnjom novih trafostanica i dalekovoda smanjuju i gubici u prenosu električne energije.

„Elektroprivredi to omogućuje da može novac koji je tako gubila da investira u novu trafostanicu, novu mrežu, da menja bandere širom Srbije i tamo gde je najneophodnije unapredi distribuciju električne energije“, kazao je Grčić.

Prema njegovim rečima, u sklopu politike Vlade Srbije je izgradnja infrastrukture što je osnovni preduslov za otvaranje novih radnih mesta, a „jedan od osnovnih delova infrastrukture je električna energija zbog čega je ova trafostanica veoma važna za opštinu Arandjelovac“.

Predsednik opštine Arandjelovac Bojan Radović rekao je da je pre skoro šest decenija izgradjena prva trafostanica u Arandjelovcu koja je tada mogla da zadovolji potrebe gradjana za električnom energijom.

„Naši preduzetnici su uspeli da izgrade i osnaže privredu i zahvaljujući potrebi za povećanom potrošnjom električne energije sada imamo potrebu za izgradnjom druge trafostanice u Arandjelovcu“, kazao je Radović.

On je dodao da će sada biti omogućen i nastavak privrednog rasta u toj opštini.

KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.