U trendu

Er India planira kupovinu 250 novih mlaznih putničkih aviona Erbas

BENGALURU – Indijska aviokompanija Er India postigla je dogovor o kupovini 250 novih mlaznih, putničkih aviona od kompanije Erbas, od kojih 210 uskotrupnih letelica i 40 širokotrupnih aviona, potvrdio je danas N. Čandrasekaran, predsednik indijske kompanije Tata Group, novih vlasnika Er India.

Ovaj dogovor je deo ogromne porudžbine Er Indije od 470 aviona, od kojih će 220 aviona biti kupljeno i do kompanije Boing, glavnog Erbasovog rivala, prenosi Rojters.

„Mi prolazimo kroz ogromnu transformaciju jer smo posvećeni obnavljanju avio kompanije svetske klase. Najvažnija je moderna flota koja je efikasna i može da leti na svim rutama“, rekao je Čandrasekaran.

Francusko-indijski sporazum je deo strategije novog izvršnog direktora Er Indija Kembela Vilsona koji se prioritetno angažovao na oživljavanju reputacije E India kao aviokompanije svetske klase.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas ovim povodom da je Francuska posvećena bliskoj saradnji sa Indijom.

„Ovo dostignuće pokazuje da su i Erbas i svi francuski partneri te kompanije u potpunosti predani razvoju novih sfera saradnje“, rekao je Makron tokom video prezentacije istakavši da je Francuska posvećena tome da Indiji obezbedi najsavremeniju i najefikasniju tehnologiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar