U trendu

Er Srbija razmatra uvođenje nove interkontinentalne linije

Kompanija Er Srbija razmatra uvođenje druge interkontinentalne linije, nakon letova za Njujork, rekao je Tanjugu šef korporativnih komunikacija ove kompanije Nikola Vukomanović.

On objašnjava da Er Srbija ozbiljno razmišlja o proširenju odredišne mreže sa još jednim letom ka nekoj od udaljenih destinacija.

„Radimo na kompletnoj analizi i kada se ozbiljno razmotre svi aspekti, konačnu odluku o eventualnom uvođenju nove interkontinentalne linije donećemo u narednom periodu“, kaže Vukomanović.

Vukomanović navodi da je dobar deo analiza završen, ali da će se konačna odluka o eventualnom uspostavljanju i odabiru nove destinacije, znati kada timovi za analizu završe kompletnu proceduru, koja je kako navodi, ozbiljna i komplesna.

„To je kompleksan projekat koji po pravilu traje više meseci i ne zavisi samo od nas, već i od regulatornih vlasti jer se moraju uskladiti sve procedure sa zakonskim regulativama zemlje u kojoj se leti“, kaže Vukomanović.

Napominje da će se time dodatno potvrditi da je Beograd važno saobraćajno čvorište ovog dela Evrope i doprineti, kako kaže, još boljim rezultatima Er Srbije koja samostalno leti na više od 40 linija.

Za prethodne četiri godine, ova kompanija je prevezla 10 miliona putnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.