U trendu

Erste banka potpisala protokol o saradnji sa visokoškolskim ustanovama za umetnost

Erste banka i više fakulteta i univerziteta u Srbiji potpisali su danas protokol o saradnji koji ima za cilj promociju i nagrađivanje najboljih studenata umetničkih fakulteta, pod sloganom „Veruj u sebe!“.

Protokol su potpisali Univerzitet umetnosti u Beogradu, Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Fakultet umetnostu Univerziteta u Nišu i Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Tim dokumentom predviđena je dodela novčanih nagrada najboljim studentima umetničkih fakulteta koji su se već istakli u umetnostima kojima se bave.

Kako je najavljeno, nagrade će biti uručene krajem ove godine.

„U naredne tri godine studente koji su završili studije i ostvarili najbolje reultate, odnosno visok prosek ocena i vanredna dostignuća kojim su se istakli u okvirima fakulteta, domaće i inostrane javnosti, Erste banka će novčano nagraditi“, rekla je rektorka Univerziteta umetnosti u Beogradu Mirjana Nikolić.

Ona je istakla da je značajna razlika te nagrade, u odnosu na uobičajene stipendije koje studenti dobijaju, što se prilikom selekcije nagrađenih gleda i njihova aktivnost i uspeh u sferi kojom se bave.

„Ovo je nagrada onima koji su se već afirmisali na način, i u obimu, kako to mogu studenti i apsolutno ne nosi nikakvu obavezu osim da naši mladi i talentovani umetnici nastave da ‘veruju u sebe’, hrabro deluju i menjaju svet na bolje“, rekla je Nikolić.

Direktorka marketinga i komunikacije Erste banke Aleksandra Kosanović Strižak istakla je da ta banka podržava umetnost u Srbiji još od 2005. godine kroz razne manifestacije, kao i da je vreme da se vrate korak unazad, u obrazovanje.

„Trebaju novi kadrovi, potrebna je podrška mladim ljudima i lepa je vera u sebe, ali i neko drugi treba da veruje u njih. Zato smo izašli sa idejom da podržimo i nagradimo mlade ljude koji su budućnost naše kulture i umetnosti“, rekla je Strižak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar