U trendu

EUROCONTROL vrlo zadovoljan operativnim učinkom SMATSA

BEOGRAD – Generalni direktor Eurocontrola Eamon Brenan uputio je pohvale na račun operativnog učinka Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) ostvarenog u periodu od januara do aprila ove godine, tokom kojeg je povećan broj letova za 8,5 odsto uz smanjenje kašnjenja za gotovo 97 procenata.

„U periodu od januara do aprila 2019. godine, bilo je 180.187 IFR letova u Srbiji i Crnoj Gori, što je porast od ukupno 8,5 odsto u poređenju sa istim periodom 2018. godine“, navodi se u pismu generalnog Brenana upućenom direktoru SMATSA Predragu Jovanoviću.

Tokom ovog perioda, navodi Brenan, ukupno kašnjenje na ruti i na aerodromu iznosi 79 minuta, što je 96,9 procenata manje nego u periodu od januara do aprila 2018.godine, saopšteno je iz SMATSA.

„Ovo kašnjenje se može smatrati zanemarljivim, jer predstavlja manje od 0,05 minuta po letu. Prema poslednjim prognozama, u Srbiji i Crnoj Gori očekuje se porast saobraćaja od 5,4 odsto u 2019. godini i 4,9 procenata u 2020. Želim da se zahvalim Vama I Vašem osoblju na podršci u našim aktivnostima“, poručio je generalni direktor Eurocotrol-a u pismu.

„Sveukupno govoreći, Eurocontrol je veoma zadovoljan operativnim učinkom SMATSA, kao i Vašim naporima da leto 2019 učinite što uspešnijim“, zaključuje između ostalog Brenan, prema saopštenju SMATSA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.