U trendu

Evo zašto je ovaj aerodrom prvi u Evropi: Besplatan internet, pivara, tobogan i mini golf

Poznato je da je Međunarodni aerodrom Čangi u Singapuru proglašen najboljim na svetu jer ima besplatan bioskop, bazen i kompjuterske konzole za igranje video igara, uz besplatan internet i brojne zanimacije. Ovu titulu u Evropi nosi Međunarodni aerodrom Minhen.

Kako piše britanski Telegraf, iako je na četvrtom mestu u svetu, u Evropi je proglašen deset puta najboljim u poslednjih 12 godina. Evo i zašto.

1. Ima sopstvenu pivaru

Osim piva dobijete kobasice i kiseli kupus dok vas zabavlja bend koji svira uživo. Bitno je samo da ne sretnete i svog pilota u pivari pre leta.

2. Letovi su tačni

Prema merenjima OAG.com, Minhen je jedan od najtačnijih aerodroma na svetu kada je reč o letovima sa 87,71 posto aviona koji su sleteli/uzleteli na vreme.

3. Wi-Fi je potpuno besplatan

Na dosta aerodroma internet se naplaćuje ili je besplatan prvih 10 do 15 minuta, dok je u savremenijim besplatno korištenje do 90 minuta. Aerodrom Minhen je velikodušno dao besplatno uslugu korištenja interneta još 2014. godine.

4. Nudi surfovanje

Ovaj aerodrom je bio domaćin najvećeg ljudski napravljenog talasa na svetu u oktobru prošle godine. Jednom godišnje je moguće pokazati svoje surferske veštine.

5. Veliki tobogan i mini golf

U svom kompleksu sadrži veliko igralište i teren za mini-golf, a tu je i istorijska letelica u koju možete da uđete i istražite je. U narednom periodu planiraju da prošire igralište sa pet zabavnih zona – Afrika, Azija, Evropa, Severna i Južna Amerika.

6. Dobro je povezan

Vozom vam je potrebno 40 minuta da iz centra grada stignete na aerodrom. Voz saobraća svakih deset minuta, a karta košta 8,80 evra.

7. Ima božićni market i klizalište

Zima u Nemačkoj je nezamisliva bez božićnog marketa, a u zabavu je uključen i aerodrom. Deda Mraz, klizalište i više od 50 štandova je postavljeno u njihovom kompleksu. Nudi se dobro vino, medenjaci i ručno napravljene stvari.

8. Lagan je za kretanje

U svakom delu imate interaktivne Info pultove u kojima se detaljno navodi od lokacije prodavnica do informacija o letovima i železničkim linijama.

9. Kabine za dremanje

Ukoliko želite privatnost ili da odspavate, možete da iskoristite kabine za dremanje koje koštaju deset evra po satu. Sadrže krevet, sto i muziku koju sami birate.

10. Prozračan je i ima mnogo sedišta

Aerodrom je dobio pohvale za osvetljenost, prozračnost i udobnost. Skytrax mu je dao i pet zvezdica za usluge iznajmljivanja automobila, kvalitet informacija na ekranima, usluge i slobodnim sedištima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.