U trendu

Evrogrupa sumnja u reforme u Grčkoj

Učesnici sastanka Evrogrupe koji danas u Briselu treba da odluče o sudbini Grčke, očekuju od vlade u Atini da primeni predložene reforme u zamenu za finansijsku pomoć, ali neki od njih sumnjaju u iskrenost Atine.
„Postoji veliki problem poverenja“, izjavio je predsednik Evrogrupe Jeren Dijselblem po dolasku na sastanak, dok drugi zvaničnici otvoreno kažu da sumnjaju u iskrenost grčkih vlasti.

„Da li možemo da verujemo grčkoj vladi da će narednih nedelja, meseci ili godina uraditi ono što je obećala?“, pitao je i Dijselblem.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da očekuje „izuzetno teške“ pregovore i rekao da „nije dovoljan“ paket mera koji je prošle noći odobrila Skupština Grčke.

Slovački ministar finansija Peter Kazimir ocenio je da bi grčki predlog bio dobar za prethodni, drugi program pomoći, istekao 30. juna, i izrazio sumnju da će predlog „biti dovoljan za pokretanje trećeg programa finansijske pomoći“ Grčkoj.

Grčki ministar finansija Euklidis Cakalatos stigao je danas u Brisel s predlozima o finansijskom spasavanju Grčke od pretećeg bankrota.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.