U trendu

Fabrika Brose izgrađena u rekordnom roku

PANČEVO – Direktor kompanije Brose Srbija Roman Strakoš zahvalio je danas Vladi Srbije, izvršnom potpredsedniku kompanije Brose Urlihu Špangleru i svim zaposlenima u novoj fabrici u Pančevu na pomoći u realizaciji investicije u pančevačkoj Severnoj poslovnoj zoni.

„Veoma sam srećan što smo za ovako kratko vreme od svega 24 meseca, koji uključuju i period kovid krize, uspeli da završimo jedan ovako veliki projekat“, rekao je Strakoš tokom posete predsednika Aleksandra Vučića ovoj fabrici.

Brose je od marta 2020. do jula ove godine izgradio proizvodnu halu i istraživačko-razvojni centar površine 60.000 kvadratnih metara u kome 350 zaposlenih proizvodi elekteomotore za automobilske hladnjake i elektroniku za autoindustriju.

Planirano je da do početka 2022. u završetak prve faze investicije bude uloženo ukupno 120 miliona evra i da počne proizvodnja hidrauličnih pumpi.

Brose namerava da investicioni ciklus u Pančevu završi do 2025. godine, kada će imati ukuono 1.100 radnika i godišnji promet od 440 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar