U trendu

Finansijska podrška EBRD-a širenju SIAD grupe u Srbiji

LONDON – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je danas, tokom Investicionog samita za Zapadni Balkan koji se održava u Londonu, potpisala ugovor o kreditu sa firmom Istrabenc Plini Beograd u visini od sedam miliona evra čime podržava razvoj ove kompanije u Srbiji.

Istrabenc će iskoristiti sredstva za izgradnju stanice za punjenje gasom u Šimanovcima, 35 kilometara severozapadno od Beograda, što će kompaniji omogućiti punjenje boca u Srbiji, umesto da uvozi napunjene industrijske boce za gas iz matične kompanije u Sloveniji, navodi se u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu.

Ova investicija omogućiće kompaniji da zadovolji veću tražnju industrijskih i maloprodajnih kupaca u Srbiji i potencijalno susednim zemljama.

Matična kompanija snabdeva industrijskim i prirodnim gasom i pruža usluge u oblasti energetike kompanijama i domaćinstvima u Sloveniji, kao i preko svojih podružnica u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Istrabenc je u vlasništvu SIAD grupe, jednog od vodećih italijanskih i evropskih proizvođača industrijskog gasa koji posluje na Zapadnom Balkanu i u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj i Slovačkoj, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.