U trendu

Fly Montenegro Travelu nagrada „Marko Polo“

RIGA – Crnogorska agencija „Fly Montenegro Travel“ ovogodišnji je dobitnik nagrade „Marko Polo“ koju za doprinos u turizmu dodeljuje kineska organizacija „Ćina-CEE Tourism Cooperation“.

Na sastanku visokih zvaničnika Kine i zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope17+1 u Rigi, kojem je prisustvovao i kineski ministar turizma i kulture Luo Šugang, međunarodna komisija dodelila je nagradu crnogorskoj kompaniji koja sa svojom ćerkom kompanijom iz Srbije „Flystar Travel DMC“ Crnu Goru i Srbiju promoviše kao deo regionalnih tura.

Nagrada „Marko Polo“ ima za cilj promovisanje regionalne saradnje 17 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i da se na najbolji način prikažu lokalni običaji, istorija i kultura barem tri zemlje regiona, prepoznajući važnost i doprinos turističkih organizacija koje vode razvoju najboljeg turističkog proizvoda za kinesko tržište.

Kako se navodi u saopštenju „Fly Montenegro Travela“, nagrada ovoj kompaniji je nagrada i za ceo region, jer ture kakvima ih prikazuje zahtevnom kineskom tržištu, očigledno su više nego zanimljive jer danas u Evropi najveće povećanje turista iz Kine imaju upravo Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.