U trendu

Fond Brajton Park uložio 140 miliona dolara u domaći HTEC

BEOGRAD – Kompanija HTEC Grup objavila danas da je ostvarila manjinsku investiciju američkog Brajton park fonda u visini od 140 miliona američkih dolara koja će omogućiti globalni rast HTEC.

Na onlajn konferenciji finansijski direktor HTEC Grupe Miroslav Virijević istakao je da je reč o partnerstvu sa investitorskom grupom – Fondom koji ulaže isključivo u tehnološke kompanije.

On je ocenio da će ovo ulaganje HTEC-u omogućiti da dodatno ubrza svoj rast i stvori nove prilike za zaposlene.

Najavio je i nove akvizicije u kompanije za softversko inženjerstvo što će HTEC-u omogućiti jače prisustvo na globalnom tržištu u digitalnim uslugama.

Ulaganje Fonda u HTEC ocenio je i kao šansu za dodatno pozicioniranje Srbije i regiona na mapi globalnih tehnoloških centara.

Virijević je rekao da je ulaganje korak ka viziji da HTEC bude kompanija koja će u 3-4 godine biti listirana na Njujorškoj berzi.

Dodao je da se nada će kroz ovu investiciju i razvoj koji ona donese HTEC prikupiti pažnju i podršku i drugih globalnih investitora.

Ova investicija je jedna od najvećih prvih investicionih rundi u Evropi prošle godine, a realizovana je sa ciljem da omogući kompaniji HTEC da nastavi širenje kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo putem daljih strateških akvizicija.

Dodatno omogućiće da HTEC uporedo ulaže u organski rast kroz otvaranje novih kancelarija u regionu i zapošljavanje najboljeg inženjerskog kadra.

HTEC Grupa je saopštila da će nastaviti da ulaže u razvoj zaposlenih kroz jedinstvene programe za karijerni razvoj inženjera, dizajnera, menadžera i drugih eksperata.

Precizirali su da će im omogućavati da kroz izazovne projekte u saradnji sa najboljim svetskim kompanijama, a radeći iz Srbije i drugih zemalja u regionu, grade svoje karijere.

U saopštenju HTEC jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo poručio je da sa jakom inženjerskom osnovom i tehnološko-razvojnim centrima širom Jugoistočne Evrope, uz dizajnerske i konsultantske kancelarije u Londonu, Njujorku i Silicijumskoj dolini, HTEC kombinuje najbolje od inženjerske ekspertize sa jedne strane sa kreativnošću i inovacijama sa druge.

Dodao je da na taj način HTEC postaje strateški važan partner svojim klijentima.

„Mi imamo iskustvo i kapacitete da iznesemo kompletan proces digitalne transformacije uz konceptualizaciju, dizajn i razvoj digitalnih proizvoda. Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama kako bismo privukli najbolje inženjere i dizajnere digitalnih proizvoda, i tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svim našim ljudima, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrednosti našim klijentima“, poručio je Čabrilo.

Dodao je da HTEC vidi kao mesto na kome najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal.

Partner u Brajton Parku Mark Džialga ocenio je da kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC strateški radio na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda.

„Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svetskih kompanija“, navedeno je u njegovoj pisanoj izjavi.

Deo rukovodstva HTEC-a vest o investiciji objavilo na onlajn konferenciji za medije.

Potpredsednik HTEC-a Darko Todorović naglasio je da je budući izlazak te kompanije na Njujoršku berzu sredstvo za još veći i brži rast.

Istakao je investicija Fonda prvo ubrzanje ka listovanju a da će samo listovanje na svetski važnoj Berzi omogućiti HTEC-u i njihovom inženjerima još brži razvoj.

Direktorka korporativnih komunikacija Katarina Urošević navela je danas parametre dostignutog razvoja HTEC kroz rad hiljadu inženjera u više razvojnih centara u više država regiona.

Naglasila je značaj dosadašnjih akvizicija ove kompanije kako u Srbiji tako i krajem prošle godine kupovine globalno značajne dizajnerske kompanije Momentum iz Silicijumske doline.

HTEC Group je kompanija za visokotehnološki konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, srpskog porekla sa globalnim prisustvom.

Danas je saopšteno da u ovom momentu HTEC Group ima preko 250 otvorenih pozicija i aktivno zapošljava preko 70 stručnjaka mesečno u oblastima produktnog konsaltinga, dizajna i inženjerstva na svim svojim lokacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar