U trendu

Fond odobrio još 48 kredita privrednicima

Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na poslednjoj sednici još 48 kredita privrednicima u vrednosti od 979.621.141 dinara.

Kako se navodi, krediti su odobreni po osnovu Programa za 2015. za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i po Programu za privrednike iz poplavljenih područja.

Dodaje se da je Upravni odbor odobrio i dva reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Ministarstvo privrede naglašava da je ukupan broj kredita koje je Fond za razvoj odobrio u ovoj godini 247, a njihova ukupna vrednost 5.379.214.723 dinara.  

“Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju. Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za one koji  žele da se dokažu u preduzetništvu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Vlada Srbije prošle godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede posle zastoja koji je nastao početkom 2014, kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima i naglašava da se krediti Fonda za razvoj odobravaju po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate i da je konkurs otvoren čitave godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar