U trendu

Francuski LVMH preuzima američki „Tifani“?

PARIZ – Francuska grupa LVMH, jedna od vodećih u svetu u sektoru luksuzne robe, potvrdila je danas da je dostavila ponudu za preuzimanje juvelirske američke kompanije „Tifani“, u vrednosti od 14,5 milijardi dolara.

„U svetlu nedavnih glasina na tržištu, LVMH grupa potvrđuje da je održala preliminarne razgovore o mogućoj transakciji sa ‘Tifanijem’. Ne možemo da damo uveravanja da će ovi pregovori rezultirati bilo kakvim sporazumom“, poručuju iz LVMH-a, prenosi agencija Rojters.

Jedan od izvora upoznat sa pregovorima tvrdi da je kompanija LVMH, koja između ostalog poseduje brendove kao što su „Luj Viton“ i „Bulgari“, dostavila ponudu u sklopu koje „Tifaniju“ nudi oko 120 dolara po akciji.

To bi bilo ekvivalentno ukupnoj ponudi u iznosu od 14,5 milijardi dolara, što bi bilo najvrednija akvizija za tu francusku grupaciju do sada, ocenjuje Rojters.

Posle objavljivanja ovih vesti, akcije LVMH-a su porasle za 1,0 odsto u ranom trgovanju, dotakavši rekordnu vrednost koja je poslednji put zabeležena u julu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.