Frontier Pharma i Bayston grupa kupuju „Zdravlje“ Leskovac

LESKOVAC – Frontier Pharma i Bayston grupa postigli su sporazum sa kompanijom Teva da od nje kupe fabriku „Zdravlje“ u Leskovcu, objavile su danas te kompanije.

Baystone Group i Frontier Pharma dogovorili su se da će zadržati zaposlene u fabrici najmanje dve godine, saopštio je Actavis, koji je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru.

Fabrika „Zdravlje“ u Leskovcu proizvodi čvrste i tečne forme za lečenje kardiovaskularnih, neuroloških i resporatornih oboljenja.

Fabrika ima odobrenja za snabdevanje brojnih internacionalih tržišta uključujući ona Zapadne i Istočne Evrope, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike i Meksika.

Kako je navedeno, Tevina odluka da proda „Zdravlje“ u skladu je sa kompanijskom globalnom strategijom da optimizuje sveukupnu konkuretnost usaglašavajući svoje proizvodne kapacitete sa potrebama pacijenata.

„Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu ‘Zdravlju’ i njegovim zaposlenima u našu kompaniju. Namera nam je da tokom ove tranzicije blisko sarađujemo sa Tevom i vremenom razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovođenjem novih proizvoda u fabriku“, rekao je predsednik kompanije Frontier Pharma Levent Selamoglu.

Izvršni direktor Frontier Pharma Kiren Naidoo kaže da imaju cilj održe status „Zdravlja“ kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Actavis navodi da, kao deo Teve, ostaje posvećen pacijentima i zdravstvenim radnicima u Srbiji.

Prodaja „Zdravlja“ u Leskovcu obezbediće stabilno snabdevanje postojećim medicinskim proizvodima i, kako je navedeno, predviđa da će Frontier Pharma i Baystone Group vremenom doneti dodatne proizvode u fabriku.

„I nakon promene vlasništva Zdravlja Tevini ključni ciljevi za snabdevanje kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno“, kaže generalni direktor Teve za Srbiju Pavle Marjanović.

Frontier Pharma je specijalizovani investitor i operater farmaceutskih proizvoda sa sedištem u Velikoj Britaniji osnovan od Leventa Selamoglu i Kirena Naidoo.

Kompanija ima nekoliko decenija iskustva u industriji širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA).

Grupa je dobro poznata po svojim moguc?nostima sa oralnim čvrstim oblicima, injekcijama i topikalnim farmaceutskim oblicima, proizvodnji API-a i kao ugovorni proizvođač za niz multinacionalnih kompanija.

Baystone grupu čine specijalizovani farmaceutski investitori sa sedištem u Velikoj Britaniji i SAD-u usko povezani sa rastom kompanije SICOR, Inc. i IVAKS Corp.

Grupa je glavni deoničar kompanije Flynn Pharma (koja obuhvata operacije širom Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i Nemačke) i ima portfelj farmaceutskih investicija koje obuhvataju biotehnologiju i naprednu isporuku lekova.

Actavis je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru i jedna od vodećih kompanija na srpskom tržištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.