U trendu

Funkcioniše poštanski saobraćaj prema Ukrajini i Rusiji

BEOGRAD – Poštanski saobraćaj u oblasti univerzalne usluge Pošta Srbije obavlja sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (međunarodna uputnica), saopštio je danas RATEL.

Kada je reč o slanju novca za Ukrajinu uslugom PostCash
isplata je ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk, u zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije.

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, zbog trenutnog stanja i konflikta između Rusije i Ukrajine na teritoriji Ukrajine, obustavili su prijem pošiljaka za teritorije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

ERGP (European Regulators Group for Postal Services) započeo je akciju za podršku inicijativi evropskih poštanskih operatora, pokrenutoj sa ciljem smanjenja ili ukidanja poštarina za pošiljke naslovljene za Ukrajinu koje sadrže humanitarnu pomoć.

Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, kao i JP Pošta Srbije, obavestili su RATEL da do sada nisu imali nijedan zahtev za slanje humanitarne pomoći građanima Ukrajine.

RATEL navodi da nastavlja da prati situaciju i da će sve naredne korake preduzimati u skladu sa interesima korisnika i preporukama međunarodnih organizacija u oblasti poštanskih usluga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar