Gasprom sutra ipak isporučuje naručenu količinu gasa BiH

SARAJEVO – Umanjenja isporuke ruskog gasa u Bosni i Hercegovini ipak neće biti s obzirom na to da će od sutra Gasprom isporučivati količinu koja je ranije dogovorena, saopšteno je iz BH-Gasa, prenosi portal Klix.

„BH-Gas obaveštava javnost da je u 17 sati 36 minuta i 25 sekundi dobio potvrdu prvobitne nominacije prirodnog gasa za dan 17.12.2020. godine, čime se stvaraju uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdevanje prirodnim gasom“, navode u saopštenju.

To znači da su im iz Gasproma sada javili da neće doći do isporuke prepolovljene količine plina u narednim danima, napominje portal.

Takođe iz BH-Gasa su kazali kako je tačno to da ih je Gasprom ranije obavestio o umanjenoj količini koju planiraju da isporuče u narednim danima zbog tehničkih problema.

„U 15 sati 39 minuta i 25 sekundi dobili smo obaveštenje od Gazprom Exporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50 posto. Gazprom Export povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obaveštenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primopredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi“, napisali su.

Nakon ove informacije BH-Gas je dobio novu potvrdu, odnosno da će isporuka gasa biti nastavljena kako je to i uobičajeno.

Milomir Draganić iz Gas prometa je za Klix.ba kazao da je očigledno došlo do nesporazuma, ali da se ne zna ko je napravio nesporazum.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.