U trendu

„Goodyear“ napušta Venecuelu, svakom radniku po 10 guma

KARAKAS – Američki proizvođač pneumatika za automobile „Goodyear“ obustavlja proizvodnju u Venecueli zbog teških ekonomskih uslova u zemlji i sankcija SAD-a, saopšteno je iz te kompanije.

Kao deo otpremnine, radnici „Goodyear“-a u Venecueli dobiće po deset automobilskih guma, koje imaju veliku vrednosti usled hroničnog nedostatka, navodi se u pismu kompanije zaposlenima u koje je Rojters imao uvid.

Tražnja za potrošačkom robom u Venecueli značajno je opala, a kompanije nisu u mogućnosti da uvoze sirovine, zbog čega je došlo do egzodusa velikog broja stranih korporacija.

„Kompanija ‘Goodyear Venezuela’ donela je tešku odluku o prestanku proizvodnje guma. Naš cilj je bio da očuvamo poslovanje, ali su ekonomski uslovi i američke sankcije to onemogućile“, navodi se u saopštenju kompanije.

Američke sankcije, uvedene protiv vlade venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura zbog optužbi da podriva demokratiju, ne blokiraju komercijalne transakcije, ali su prouzrokovale da se banke nerado uključuju u bilo kakve transakcije povezane sa Venecuelom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.