Grad Niš prodao nekretnine za 1,4 miliona evra, jedan lokal 700.000

Skupština Grada Niša je danas odlulila da se za ukupno 1,4 miliona evra proda šest gradskih lokala i jedna stambeno-poslovna zgrade u centru.

Na osnovu javnog nadmetanja koje je obavljeno ranije, najviše će platiti Nišlija koji je kupio jedan lokal od 140 kvadratnih metara u Obrenovićevoj ulici – 720.000 evra.

Odbornici su odobriili za prodaju stambeno-poslovne zgrade u Ulici Nikole Pašića za 55.000 evra, i prodaju pet lokala u stambeno-poslovnoj zgradi u Obrenovićevoj ulici za 183.000 evra, 61.680 evra, 131.000 evra, 127.000 evra i 138.000 evra.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić rekao je na konferenciji za novinare da je cilj prodaje da se „spreči dalje neracionalno korišćenje poslovnog prostora u vlasništvu grada“ jer su prodati lokali od kojih je grad „maltene permanento beležio gubitke“.

On je rekao da su zakupci odlazili i ostavljali dugove, kai i da je zakon nedorečen, te se ne može izbaciti zakupac koji ne ispunjava obaveze.

Perišić je ocenio da je „smešno pričati“ da neko novac od predaje tih objekata da usmeri za izbornu kampanju.

Medjutim, šef opozicione odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković je izjavio da se imovina grada rasprodaje da bi se nadoknadilo prekomerno trošenje budžeta i obezbedila sredstva za predstojeću izbornu kampanju.

Državna revizorska institucija (DRI) je krajem prošle godine saopštila da je Niš medju gradovima koji „loše gazduju poslovnim prostorom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.