U trendu

Građani CG duguju za struju skoro 119 miliona evra

PODGORICA – Ukupna dugovanja prema Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) iznosila su na kraju 2020. godine oko 176 miliona evra, od čega se na dug građana odnosi skoro 119 miliona.

Prema podacima EPCG, ukupan dug je za oko 10 miliona evra veći nego godinu dana ranije, dok je dug građana povećan za oko tri miliona evra, objavljeno je na portalu RTCG.

“Potrošači iz kategorije domaćinstva dugovali su na dan 30.novembra 2020. godine 118,9 miliona evra, a potrošači iz kategorije ostala potrošnja 57,1 milion”, naveli su iz EPCG.

Dodaju da oko 50 odsto domaćinstava u Crnoj Gori redovno izmiruje svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije, te da je 2020. godina bila izazovna za poslovanje svih privrednih subjekata u celom svetu pa tako i za EPCG i FC Snabdevanje.

“Imajući u vidi vanredne epidemiološke uslove i njihov uticaj na funkcionisanje privrede i stanovništva kao, moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima. U okruženju koje je nametnula pandemija kovid-19, maksimalno zalaganje naših zaposlenih rezultiralo je da zaključno sa novembrom 2020. ostvareni procenat naplate u odnosu na plan iznosi 96 posto, a 94,5 procenata u odnosu na fakturisani iznos”, kažu iz EPCG.

Ističu da je u poslednje tri godine ostvarena neto dobit od oko 100 miliona evra, a da su, u sklopu petogodišnjeg investicionog ciklusa, za kapitalne investicije potpisali ugovore vredne 130 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.