U trendu

Grčki Wind Hellas postao deo Junajted grupe

Junajted (United) grupa objavila je danas da je završila pripajanje grčkog telekomunikacionog operatora Wind Hellas.

Ta poslovna grupacija je, kako se navodi u saopštenju, do sada uložila 1,4 milijarde evra na grčko tržište i investiraće najmanje dodatnih 1,3 milijarde evra u narednih pet godina u optičku mrežu, Pay-TV servise i 5G mrežu.

To je jedna od najvećih investicija u Grčkoj poslednjih godina.

„Akvizicija kompanije Wind Hellas predstavlja značajnu prekretnicu za Junajted grupu i tržište telekomunikacija u Grčkoj. Ovo je još jedan korak dalje kako bismo korisnicima u toj zemlji pružili najbolje proizvode i usluge koje naša industrija može da ponudi“, rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag.

Grupa je na ovaj način proširila ponudu usluga u Grčkoj za još 3,4 miliona korisnika, čime je broj korisnika Junajted grupe u toj zemlji porastao na 4,7 miliona, odnosno 15,2 miliona ukupno na svim tržistima na kojima posluje.

United Grupa, sa sedištem u Holandiji, je vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje u Srbiji posluju kompanije SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje objavljuju televizije i portali N1, Nova S i Sport Klub.

Grupa je ušla na grčko tržište 2020. godine akvizicijom kompanije Nova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar