U trendu

Hant: Objava fiskalne politike VB odlozena za 17. novembar

LONDON – Britanija je odložila za 17. novembar objavu plana za popravljanje javnih finansija zemlje, kako bi se on temeljio na „najtačnijim mogućim ekonomskim prognozama“, saopštio je danas ministar finansija DŽeremi Hant.

„Naš prioritet broj jedan je ekonomska stabilnost i vraćanje poverenja da je Ujedinjeno Kraljevstvo zemlja koja može da finansira svoje potrebe, i iz tog razloga je srednjoročni fiskalni plan izuzetno važan“, rekao je Hant povodom fiskalnog izveštaja čija je objava ranije bila zakazana za 31. oktobar, prenosi Rojters.

On je dodao da je „takođe izuzetno važno da se izveštaj zasniva na najtačnijim mogućim ekonomskim prognozama i prognozama javnih finansija“.

Hant, koga je novi premijer Riši Sunak u utorak ponovo imenovao za ministra finansija, dodao je da će fiskalni plan sada biti „celovit jesenji izveštaj“ koji će pokazati putanju opadanja duga u srednjoročnom periodu.

„Spreman sam da donosim politički nepopularne odluke ako su one ispravne za zemlju, ako su u nacionalnom interesu. Imamo novog premijera, izglede za mnogo dugoročniju stabilnost privrede i zemlje. U tom kontekstu, kratko odlaganj od dve i po nedelje je najbolji način da se uverimo da su odluke koje donosimo ispravne“, poručio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar