U trendu

Hemofarm dobio Virtus nagradu za kampanju Nesalomivi

BEOGRAD – Hemofarm je dobio Virtus specijalnu nagradu Trag fondacije za najinovativniji projekat za prošlu godinu za kampanju „Nesalomivi”, saopštila je ova kompanija i navela da je nagrađeni projekat pokrenut radi očuvanja mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i stigme koja prati obolele.

Zahvaljujući na nagradi, generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger je istakao da ova kompanija više od šest decenija brine i bori se za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, a da Hemofarm fondacija to čini skoro tri decenije.

„Veoma smo ponosni na kampanju „Nesalomivi“ koja je učinila mnogo u domenu mentalnog lečenja, omogućavajući stručnu podršku ljudima koji se bore protiv nevidljivog ali moćnog neprijatelja. Važno je da shvatimo da se, baš kao i naše telo, duševne bolesti leče i da nije sramota zatražiti pomoć“, rekao je on.

Zahvalio je lekarima i stručnjacima koji su im pomogli i savetima olakšali živote mnogim ljudima, a neke i spasili.
Pokretu „Nesalomivi” do sada se priključilo više od milion ljudi, dok je više od 10.000 dobilo pomoć i podršku putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002 koja je pokrenuta unutar Hemofarma.

Na ovaj broj javljaju se stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici.

Podršku kampanji pružilo je 657 institucija, asocijacija i organizacija u zemlji i inostranstvu, a kampanja je dobila 11 internacionalnih, regionalnih i nacionalnih priznanja.
Nagradu Virtus dodeljuje Trag fondacija počev od 2007. godine, pod sloganom „Da dobro ne ostane skriveno“, sa ciljem prepoznavanja kompanija i građana koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar