U trendu

Hemofarm proizveo 306 miliona pakovanja, 6,8 odsto više nego 2021. godine

Kompanija Hemofarm 2022. godinu završava sa izuzetnim poslovnim rezultatima, proizvela je 306 miliona pakovanja što je 6,8 odsto više u odnosu na 2021. godinu, saopšteno je danas iz te farmaceutske kuće, povodom 62 godine poslovanja.

„Dobro zdravlje svakog pojedinca osnovna je misija kompanije i njeno najveće bogatstvo“, rečeno je na koktelu, koji je ta kompanija upriličila za prijatelje, poslovne partnere i saradnike.

Najveći uspeh u 2022. godini vezan je, kako je navedeno za poslovanje u izuzetno zahtevnom ambijentu, u kojem je kompanija isporučila svoje proizvode na sva tržišta na kojima ŠTADA grupa posluje, u količini koja je zahtevana i u kvalitetu koji se podrazumeva.

Od 2006. godine, od kada je Hemofarm deo ŠTADA grupe invetsirano je više od 400 miliona evra.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da se firma fokusirala na rast, inovacije i operativnu izvrsnost i razvija se kao moderna i odgovorna kompanija.

„Sledeći putokaze održivog razvoja, nastavljamo stazama koje nisu utabane i jednostavne, ali su naše jasno opredeljne. I dalje ćemo težiti da kroz unapredjenje i razvoj Hemofarma doprinesemo održivom razvoju celokupnog društva“, rekao je Zeliger.

Dodao je da će se kompanija i dalje kretati uzlaznom putanjom i da je ovu godinu završila sa 306 milona pakovanja što predstavlja rast od 6,8 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Istakao je da su kao jedan od najvećih investitora u 2022. godini uložili 25 miliona evra u strateške projekte.

„Naš portfolio je nastavio da raste, a najvažnije od svega je da smo ostali domaći i regionalni tržišni lider u održivom razvoju i najodlučniji borac za zdravlje ljudi“, rekao je Zeliger i dodao da je kompanija sačuvala lidersku poziciju na tržištu Srbije.

Prema njegovim rečima, Hemofarm je ne samo lider u farmaceutskoj industriji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima.

Zeliger je rekao da je komapnija posebno ponosna na Hemofarm fondaciju, koja naredne godine proslavlja 30. rodjendan. „Njena istrajnost u borbi za zdravlje ljudi dokaz je da posvećenost i vera u svako dobro pojedinca može promeniti svet i stvoriti bolje mesto za život svih nas“, rekao je Zeliger.

Ove godine je, kako je navedeno, objavljen i 10. jubilarni izveštaj o održivom poslovanju. Zauzimajući više od 70 odsto ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda, vršačka kompanija je ujedno i najveći srpski izvoznik lekova.

Posluje na četiri kontinenta, na skoro 40 tržišta, ima tim oko 4.000 zaposlenih i ubraja se u najveće farmaceutske proizvodjače ovog regiona.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.