U trendu

Henkel i Delez pokreću humanitarnu akciju pomoći deci

BEOGRAD – Kompanije Henkel i Delez Srbija pokrenule su akciju zahvaljujući kojoj će socijalno ugroženoj deci biti omogućeno da ove godine odu na zimovanje, a ona počinje danas i podrazumeva da kupovinom Merix prozivoda u Maksi, Tempo, Shop&go radnjama građani doniraju 10 dinara Crvenom krstu Srbije za tu namenu.

Akcija u kojoj sarađuju ove dve kompanija nosi naziv „Za dečiju igru na svežem planinskom vazduhu“, rečeno je na konferenciji za novinare u kompaniji Henkel.

Generalni direktor sektora ‘Deterdženti i kućna hemija’ u Henkelu Đorđe Popović istakao je da je predstavcima te kompanije drago da na taj način mogu da podrže Crveni krst Srbije i pomognu odlazak dece na zimovanje i boravak u prirodi i tako im ulepšaju odrastanje.

„Kompanija Delez je partner sa kojim delimo iste vrednosti i želju da pored uspešnog poslovanja pomognemo društvu u kojem živimo, što smo do sada činili brojnim zajedničkim akcijama i kojih će sigurno biti u budućnosti“, rekao je on.

Menažer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija Milica Popović rekla je da Delez sarađuje sa više od 70 humanitarnih organizacija i ona se uglavnom ogleda u donacijama hrane.

U protekloj godini, kaže donirano je 1.200 tona namirnica.

„Svakog dana doniramo voće i povrće, ali uključene su i druge grupe namirnica. Jako je važno da sto više dece ukljucimo u ovu akciju i pomognemo njihov odlazak na zimovanje i boravak u prirodi“, rekla je Popović.

Ona je izrazila nadu da će do 3. oktobra biti prikupljeno što više novca za te namene.

Član UO Crvenog krsta Srije Zvezdan Bradić zahvalio je predstavnicima dve kompanije na pokazanoj spremnosti da pruže pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

„Radujemo se saradnji sa njima jer su pokrenule akciju za oporavak dece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugrožene dece i nadam se da će njihov primer slediti i druge kompanije u zemlji’, rekao je Bradić.

Direktor fabrike u Kruševcu Dušan Antonijević osvrnuo se na rezultate poslovanja podsetivši da se ove godine obeležava 180 godina od osnivanja „Merime“ .

Istakao je da su u Kruševcu proširili proizvodni kapacitet za deterdžente i kućnu hemiju investicijom većom od 30 miliona evra.

Antonijević je dodao da je kompanija Henkel do sada investirala više od 200 miliona evra u tržište, a da plasira svoje proizvode na 34 tržišta i da oko 70 odsto proizvodnje izvozi.

On je precizirao da je od akvizicije 2002. godine do danas uloženo 150 miliona evra, od čega u poslednjih šest godina 90 miliona.

Imamo potencijala za rast i trudimo se da se nametnemo kao najbolja lokacija za dalje investicije, poručio je Antonijević.

Narednih godina, kaže, da nameravaju da nastave sa investicijama u nove tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta.

Na konferenciji je rečeno da će deset dinara prikupljenih od od prodaje Merix prozivoda ići u poseban fond, a novac će potom biti predat Crvenom krstu.

Predstavnici Henkela očekuju da da će od danas do 3. oktobra, do kada akcija traje uspeti da prikupe između 5.000 i 20.000 evra za ove namene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.