U trendu

Holanđani prodali „Belgrade Plazu“ na Karaburmi Izraelcima

Holandska kompanija Plaza Centers saopštila je danas da je potpisala obavezujući ugovor o prodaji svog šoping i zabavnog centra u Beogradu „Belgrade Plaza“ izraelskoj kompaniji BIG Shopping Centres, prenosi portal Alliance News.

Po okončanju prodaje, koje se očekuje u februaru, kompanija Plaza će, kako je saopšteno, dobiti prvu avansnu uplatu od oko 28 miliona evra, nakon čega će uslediti dalje uplate.

Kompanija BIG Shopping Centres, koja se kotira na berzi u Tel Avivu, „obezbediće garanciju za osiguranje budućih plaćanja“, saopštila je kompanija Plaza.

Konačna dogovorena vrednost tržnog centra „Belgrade Plaza“ će, kako je saopšteno, biti izračunata na osnovu opšte stope kapitalizacije od 8,25 odsto, kao i održivog neto operativnog profita posle 12 meseci njegovog rada, a koji će, prema procenama kompanije Plaza, biti između 7,2 miliona evra i 7,5 miliona evra godišnje.

Više od 90 procenata poslovnog prostora tržnog centra „Belgrade Plaza“ je već izdato, a trebalo bi da bude otvoren u aprilu.

Kompanija Plaza je od jedne banke povukla kreditnu liniju za razvoj projekta „Belgrade Plaza“ u maksimalnoj vrednosti do 42,5 miliona evra.

Kompanija Plaza je specijalizovana za izgradnju, vođenje i izdavanje u zakup šoping i zabavnih centara širom centralne i istočne Evrope, navodi se u tekstu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.