U trendu

HORES postao 44. član evropske organizacije HOTREC

DUBROVNIK/BEOGRAD – Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije, HORES, postalo je član Evropskog udruženja hotela, restorana i kafića HOTREC na 79. Generalnoj skupštini u Dubrovniku.

Kao 44. nacionalni član tog evropskog udruženja, HORES će ubuduće predstavljati interese hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije među evropskim hotelima, restoranima i kafićima, saopšteno je danas tog nacionalnog udruženja.

„Želimo dobrodošlicu HORES-u, kao 44. članu HOTREC-a u Evropi. Pruživši podršku srpskoj hotelsko-ugostiteljskoj industriji i dajući joj mogućnost da predstavi i promoviše svoje interese u evropskim okvirima, HOTREC će povećati svoju efektivnost i efikasnost, kao i nespornu reprezentativnost“, naveo je Jens Zimer Kristensen, predsednik HOTREC-a.

Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Renata Pindžo, izjavila je da „za budući razvoj turizma Srbije nemerljiv značaj ima činjenica da se jedno poslovno udruženje kao što je HORES, sa dugom i bogatom tradicijom, pridružuje tako snažnoj organizaciji kao što je HOTREK“.

„Ovo članstvo će omogućiti srpskoj privredi prenošenje novih znanja i iskustava, novih poslovnih modela i praćenje trendova razvijene evropske prakse u hotelijerstvu i ugostiteljstvu uopšte“, navela je ona.

Republika Srbija je, prema podacima Svetske turističke organizacije (WTO), u prethodnoj godini imala rast turističkog prometa oko 7,0 odsto, a 2018. godina je bila rekordna za srpski turizam, sa oko 3,5 miliona dolazaka i 9,4 miliona noćenja, što je rast u visini od 11 procenata.

U poslednjih pet godina u Srbiji je otvoreno 137 hotela, odnosno dva hotela u proseku mesečno, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.