U trendu

Hotel Grand Kopaonik predstavio izložbu o počecima razvoja savremenog turizma na Kopaoniku

Hotel „Grand Kopaonik“ objavio je danas da će do kraja oktobra na Sava promenadi u Beogradu, svi zainteresovani moći da vide izložbu „Stazama uspomena“ u čast 40 godina od početka razvoja savremenog turizma na Kopaoniku i otvaranja hotela „Karavan“, današnjeg „Grand Kopaonika“.

Izložba na otvorenom, inspirisana je počecima belog sporta na ovim prostorima, prvim entuzijastima u osvajanju Kopaonika i prvim koracima ka mondenskom skijalištu.

Posetioci izložbe imaće priliku da vide arhivske fotografije iz svih razdoblja koja su obeležila put Kopaonika kao turističke destinacije.

Poslednji segment izložbe predstaviće novu eru hotela „Grand Kopaonik“, njegovo luksuzno izdanje i sadržaje u kojima će gosti imati priliku da uživaju već od ove zime.

Direktorka marketinga i komunikacija MK Mountain Resorta, Svetlana Kostić je rekla da izložba treba da predoči „blistavi put Kopaonika od prvih tragova skija u snegu do onoga što danas zovemo mondenskim turističkim mestom“.
Zahvalila je na pomoći u pripremanju izložbe Arhivu Jugoslavije, Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), Turističkoj organizaciji Raške i Skijaškom klubu „Raška“. Najavila je da će i početkom decembra biti otvoren rekonstruisani hotel „Grand Kopaonik“.

„Grand je bio i ostao iznad svog vremene, kamen temeljac onoga što danas zovemo luksuzna turistička ponuda“, rekla je ona na predstavljanju izložbe.

Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je da je jubilej, 40 godina od početka razvoja savremenog turizma na Kopaoniku, značajan ne samo za MK Group i Kopanik, već i za čitavu Srbiju.

„Jubilej nam pokazuje koliko daleko je turizam Srbije odmakao u 40 godina i koliko je zauzeo značajno mesto u ukupnoj ekonomji naše zemlje“, rekla je ona.

Labović je istakla da je ulaganje investitora poput MK Group destinaciju kao što je Kopaonika dovela u nivo svetskih ski centara.

„Mi danas možemo da kažemo da imamao planinu koja parira svim drugim planinskim centrima Evrope i koja se sa pravom takmiči za inostrane i domaće turiste“, kazala je direktora TOS-a.

Prema njenim rečima, o značaju Kopaonika za turizam Srbije govori i podatak da je 2019. godine, koja je bila rekordna za srpski turizam sa više od 10 miliona noćenje, skoro 30 odsto bilo realizovano u planinskim centrima, od čega je 25 odsto realizovano na Kopaoniku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.