U trendu

Hotel Igman dobio kupca, cena 2,6 miliona evra

SARAJEVO – Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo dobila je ponudu za hotel „Igman“ od 5,10 miliona KM (2,6 miliona evra), kao iznos početne cene, objavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić na Fejsbuku.

Potencijalni kupac, čije ime Delić nije otkrio, takođe je ponudio trogodišnju investiciju u iznosu od 10,40 miliona KM (5,3 miliona evra) za obnovu i revitalizaciju hotela i pratećih sadržaja, preneo je Indikator.ba.

Prema planu investicije, u revitalizaciju hotela bi u prvoj godini bilo uloženo 2,12 miliona KM (1,08 miliona evra), u drugoj godini 3,28 miliona KM (1,67 miliona evra), a u trećoj 5,0 miliona KM (2,55 miliona evra).

Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao da zadrži hotelsko-ugostiteljske i sportsko -rekreativne delatnosti hotela Igman, čime je, prema oceni Komisije za ocenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uuslove po Javnom pozivu, naveo je ministar.

Delić je izrazio nadu da bi ovaj, trinaesti po redu javni poziv za prodaju hotela Igman, mogao da bude uspešan, dodajući da je čak jedanaest puta prodavan s nižom početnom cenom od pet miliona KM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.