U trendu

Hrvatski ministar: Poskupljenje struje nije moguće izbeći

ZAGREB – Hrvatski ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić izjavio je danas da poskupljenje gasa i struje od aprila nije moguće izbeći, ali da će vlada uložiti napore da ublaži rast cena energije.

„Ono što će uslediti od aprila ove godine je korekcija cena naviše. To se u vrlo visokim procentima dogodilo na nivou cele Evropske unije i to nije moguće izbeći. Moguće je učiniti da ta korekcija u Hrvatskoj bude što je moguće blaža“, rekao je Ćorić na jednom događaju u Slavonskom Brodu, prenosi HRT.

Cene energenata komentarisao je danas i premijer Andrej Plenković, poručivši da je to ključna tema u sledećih pola godine.

„Kad je reč o poslovnim subjektima, zavisno od toga kakve su ugovore imali, tako im se menjala cena (struje). Međutim, nismo imali situaciju da smo doživeli udar na ekonomski standard građana do sada, što se u mnogim drugim zemljama dogodilo. Da ne govorim o tome da smo, kada je skočila cena nafte, limitirali cene dizela i benzina“, rekao je Plenković.

Poručio je da Ministarstvo privrede, kao i svi ostali subjekti koji su uključeni, gledaju kako da smanje bilo kakav značajniji udar na standard građana koji bi se mogao dogoditi posle aprila, kada se završi grejna sezona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar