U trendu

„Huavej“ spreman da predstavi svoj odgovor i na „Gugl mape“

ŠANGAJ – Kompanija „Huavej tehnolodžiks“, posle promocije novog operativnog sistema „Harmoni OS“ koji će zameniti „Android“, planira da u oktobru predstavi i vlastiti servis za mapiranje, ukoliko im američka vlada zabrani korišćenje „Gugl mapa“ na njihovim pametnim telefonima.

Usluga mapiranja „Huaveja“, poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zasnivaju na njegovim mogucnostima.

Map kit će biti povezan sa lokalnim servisima za mapiranje i pokrivaće oko 150 zemalja i regiona.

Americki sajt namenjen za rezervacije smeštaja „Buking holdings“, bice jedna od softverskih kompanija koja ce biti partner „Huaveja“ na poslovima mapiranja.

Ovaj korak je od presudnog značaja kako bi „Huavej“ održao popularnost svojih pametnih telefona na međunarodnom tržištu. Čang Pingan, predsednik poslovne grupe „Huaveja“ za potrošače, ističe da je više od polovine aplikacija za mobilne telefone zavisno od određivanja lokacije uređaja i oslanjaju se na mogućnosti mapiranja, prenosi RTS.

Map kit će biti dostupan na 40 jezika. Nudiće usluge saobraćaja u realnom vremenu i veoma sofisticiran navigacioni sistem koji će moći da prepozna pravac trase puta. Takođe će omoguciti i mapiranje proširene realnosti, dodao je Pangan.

Usluga mapiranja „Huaveja“, poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zaznivaju na njegovim mogućnostima.

(Tanjug)

Napišite komentar