I do 102 dodatna leta nedeljno više nego prošle zime

BEOGRAD – Er Srbija će tokom predstojećeg zimskog perioda, koji je počeo danas, 27. oktobar, znatno povećati broj letova u odnosu na prošlu godinu.

Kako je saopšteno iz nacionalne kompanije, tokom špica zimske sezone u decembru i januaru, Er Srbija obavljaće 596 letova nedeljno, što je za 90 letova, odnosno za gotovo 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U manje frekventnom delu sezone obavljaće 532 nedeljna leta, što je za 102 leta, ili za 24 odsto, više nego prošle zime.

Podseća se da je ovogodišnja zimska mreža Er Srbije proširena je sa sedam novih destinacija za koje su putnici u proteklom periodu pokazivali najveće interesovanje – Krasnodar, Madrid, Barselona, Kairo, Rijeka, Helsinki i Kijev.

Takođe će biti povećan broj letova na linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju.

Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat. Nacionalni avio-prevoznik će sa svoje nove baze Aerodroma „Konstantin Veliki“ nastaviti da leti za Bolonju, Frankfurt Han, Fridrihshafen, Geteborg, Hanover, Karlsrue/Baden-Baden, Ljubljanu, Nirnberg, Rim i Salcburg.

Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica s 21 nedeljnim letom, a slede je Cirih sa 19 i Ljubljana sa 17 nedeljnih letova tokom špica sezone u decembru i januaru. Među ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč sa 14, Pariz sa 13, Atina, Tirana i Zagreb sa deset, kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam sa osam nedeljnih letova.

„Spremno dočekujemo zimsku sezonu koja će biti veoma intenzivna, imajući u vidu da smo u proteklom periodu značajno proširili mrežu naših destinacija i formirali još jednu bazu na Aerodromu ‘Konstantin veliki’ u Nišu. Zimski red letenja kreiran je u skladu sa željama i potrebama naših putnika“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Pored direktnih letova ka najtraženijim evropskim i svetskim destinacijama, Er Srbija će zahvaljujući kod-šer ugovorima sa uglednim svetskim avio-kompanijama povezati Beograd i sa gradovima poput Abu Dabija, Melburna, Singapura, Bangkoka, Hongkonga i mnogih drugih širom planete, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.