U trendu

Ikea otvorila prvi Studio za planiranje uređenja doma

BEOGRAD – Prvi Ikea studio za planiranje u Srbiji, gde kupci uz stručni savet mogu da dizajniraju svoju kuhinju ili garderober i vide izložene primere rešenja za uređenje doma, otvoren je danas u Beogradu.

„Ovo je mesto koje kupcima pruža mogućnost da dobiju besplatnu, personalizovanu uslugu, da isplaniraju svoju kuhinju, svoj garderober i dobiju savete oko uređenja doma. Takođe, mesto gde će moći da plate i naruče svoje proizvode“, rekao je za Tanjug direktor tržišta Ikea Srbija Strahinja Urošević.

Termin u ovom Ikeinom studiju za planiranje u Roda Mega centru na Novom Beogradu, dodaje Urošević, kupci mogu rezervisati na sajtu kompanije.

„Kupci na našem sajtu rezervišu termin za planiranje i u zavisnosti od toga da li planiraju garderobu ili kuhinju njihov zakazani termin može biti od 45 minuta, do dva sata za kuhinju“, objasnio je Urošević.

Kupci, dodaje, na licu mesta nakon planiranja, mogu da naruče i plate nameštaj, a zatim mogu da ga podignu sami u Ikea centru u Aviv parku ili im može biti dostavljen na adresu.

Otvaranju studija je prisustvovao i prvi sekretar ambasade Švedske u Srbiji Bjorn Klejvi, a Urošević ističe da je ova ambasada partner kroz celokupan put koji je Ikea prošla u Srbiji.

„Mi blisko sarađujemo. Ta podrška nama puno znači i naravno povezanost sa Švedskom i švedski identitet je jedan od znakova prepoznavanja koji Ikea sa sobom nosi“, rekao je Urošević.

Klejvi je istakao da Ikea nosi Švedsku sa sobom, a samim tim i znanje i dobar primer pozitivnog uticaja.

„Ikea svuda nosi Švedsku sa sobom, to znači i težnja ka pozitivnom uticaju na ljude i društvo i celu planetu, a to znači razvoj poslovnih modela baziranih na održivim, pristupačnim, zdravim i ekološkim proizvodima i rešenjima“, rekao je Klejvi.

On je dodao da Švedska daje veliku podršku Srbiji u procesu evrointegracija i reformama za razvoj ekonomske održivosti, te da su zato kompanije kao Ikea značajne za Srbiju.

„Ikea je jedan od najvećih švedskih investitora u Srbiji, koja je investirala više od 125 miliona evra u svoju radnju koja je nedavno otvorena u Aviv parku i zapošljava više od 600 ljudi“, istakao je Klejvi.

On je zaključio da je ova nova faza Ikeinog razvoja pokazatelj koliko je kompanije posvećena Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.