U trendu

IKEA povlači stolicu Odger iz bezbednosnih razloga

BEOGRAD – Kompanija IKEA apelovala je danas na sve kupce koji poseduju ODGER kancelarijsku stolicu boje antracita s oznakama datuma zaključno sa 2221 da prestanu da je koriste i da je vrate bilo kojoj prodavnici IKEA radi punog povraćaja novca.

Komapnija u saopštenju objašnjava da iz bezbednosnih razloga povlači ODGER kancelarijsku stolicu boje antracita s oznakama datuma zaključno š 2221, pri čemu 22 označava godinu, a 21 nedelju proizvodnje proizvoda, jer postoji rizik da krak zvezdastog postolja stolice pukne i dovede korisnika u opasnost od pada i povrede.

„IKEA razvija svoje proizvode koristeći rigorozni program procene rizika i testiranja, kako bi se uverila da proizvodi ispunjavaju sve važeće zakone i standarde na tržištima na kojima se prodaju. Uprkos tome, došli smo do saznanja da krak zvezdastog postolja ODGER kancelarijske stolice boje antracita, s oznakama datuma 2221, može da pukne. Stolica se može vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA radi punog povraćaja novca a prikazivanje računa nije potrebno“, ističe se u saopštenju .

Dodaje se da se naziv proizvoda i oznaka datuma nalaze ispod sedišta, utisnuti u materijal stolice uz izvonjenje komapnije IKEA zbog neprijatnosti koje bi ovo povlačenje moglo da izazove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.