U trendu

IKS: Priznanja za inženjere „Najbolji kada je najteže“

BEOGRAD – Inženjerska komora Srbije dodelila je inženjerima koji su se istakli tokom pandemije priznanja „Najbolji kad je najteže“.

Priznanja su dodeljena u IKS-u u petak inženjerima koji su se u periodu pandemije kovida 19 istakli svojim radom, angažovanjem i postignutim rezultatima na državnim infrastrukturnim projektima i drugim projektima značajnim za Srbiju.

Predsednica Inženjerske komore Srbije Marica Mijajlović je na dodeli istakla da joj je posebna čast što je u prilici da uruči priznanja inženjerima koji su bili „Najbolji kad je najteže“ i čiji su nagrađeni projekti od važnosti kako za struku, tako i za društvo u celini.

Ona je izrazila uverenost da će se prepoznavanje i nagrađivanje inženjerskih, izuzetnih ideja, nastaviti i u budućnosti.

IKS je navela u saopštenju da su tendencije u inženjerstvu u Srbiji takve da idemo u korak sa svetom.

„Težak, ali za nas ipak dostižan zadatak. Zahvaljujući baš ovim projektima ponosno i ravnopravno možemo stati uz razvijene zemlje. Originalnost, kao i neophodnost primene ovakvih projekata u savremenoj Srbiji je ono što ih izdvaja i privlači pažnju, ne samo domaćeg već i stranog tržišta“, navode iz IKS-a.

Takođe, da će Inženjerska komora Srbije uvek imati sluha za struku.

„Ponosni smo što prepoznajemo znanje, stručnost, iskustvo, praktičnost, kvalitet, jedinstvenost. Dodelom priznanja Najbolji kad je najteže, podsećamo inženjere da nikad ne odustaju, da veruju u svoje ideje, jer su onda njihova realizacija i sprovođenje daleko bliže, realnije.

Priznanja su dodeljena sledećim inženjerima:

Zorici Čolović Subotić, dipl. inž. arh. za učešće u izradi Idejnog rešenja Memorijalnog kompleksa u Pranjanima.

Dr Božidaru Maniću, dipl. inž. arh. za Plan detaljne regulacije „Korito reke Mileševke sa delom zaštićene okoline manastira Mileševa“.

Olji Tolmač, dipl. građ. inž. za izradu urbanističkog projekta kompleksa kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu.

Slaviši Kondiću, dipl. inž. arh. kao odgovornom projektantu i vršiocu projektantskog nadzora na objektu „Višenamenska lamela Elektronskog fakulteta u Nišu“.

Vasiliju Vujiću, dipl. građ. inž. kao vođi projektnog tima izrade projektne dokumentacije za Memorijalni kompleks aerodroma u Pranjanima.

Đorđu Radosavl?eviću, dipl. građ. inž. kao šefu stručnog nadzora na izgradnji „Naučno-tehnološkog parka u Nišu“.

Aleksandru Milentijeviću, dipl. građ. inž. za projekat „Stručni nadzor nad Komercijalnim ugovorom projektovanje i izgradnja auto-puta E-763, deonica Surčin?Obrenovac, dužine 17,6 km“.

Zlati Bilandžiji, dipl. građ. inž. kao nadzoru nad izvođenjem dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije Centralnog objekta Kliničkog centra Srbije sa pratećim objektima i spoljnim uređenjem.

Nemanji Jevtiću, master inž. građ. za projektovanje i izvođenje radova u izgradnji kovid bolnica u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu.

Zoranu Petroviću, dipl. inž. el. za idejno rešenje memorijalnog kompleksa „Halijard Misija“ u nasel?u Pranjani, opština Gornji Milanovac – projekat elektroenergetskih instalacija.

Ivici Dimitrijeviću, dipl. inž. el. za projekat „Izmeštanje dela dva postojeća nadzemna 10 kV voda sa izvoda Aleksinac „Empa-Mlin“ i izvoda Aleksinac „Betonjerka“ iz TS 35/10kV „Aleksinac Hladnjača“, polaganjem podzemnog 10 kV za potrebe izgradnje fabrike „Magna“ u Aleksincu“

Mr Iliji Temelkovskom, dipl. inž. el. kao odgovornom izvođaču telekomunikacionih i signalnih instalacija i sistema dojave požara, kao i požarne automatike na objektu „Kovid bolnica Kruševac, 14.000 m2“.

Draganu Živkoviću, dipl. maš. inž. kao rukovodiocu upravljanja i održavanja 20 tehničkih sistema – termoenergetskih, gasnih, elektroenergetskih i sistema za upravljanje putem BMS – za novi Klinički centar Niš.

Mr Zvonku Damnjanoviću, dipl. maš. inž. za stručni nadzor nad izgradnjom transportnog gasovoda (interkonektor) Turski tok, od granice Bugarske do granice Mađarske, na teritoriji Republike Srbije, koji je Vlada Republike Srbije proglasila strateškim za Republiku.

Milošu Zečeviću, dipl. maš. inž. kao odgovornom izvođaču radova mašinskih instalacija grejanja, hlađenja, klimatizacije, ventilacije, medicinskih gasova i priključnog gasovoda kovid bolnice u okviru Vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ u Batajnici.

Mariji Ostojić, dipl. inž. pejz. arh. za Projekat za izvođenje Auto-puta E-80 u Srbiji (SEETO – Ruta 7): od Niša (Merošina) do Pločnika (Belol?in) – I faza izgradnje, Deonica 1km 0+477.675-km 5+670.055

Milijani Petković Kostić, dipl. inž. pejz. arh. kao odgovornom urbanisti i rukovodiocu izrade Izveštaja o strateškoj proceni uticaja Plana generalne regulacije Sijarinske Banje na životnu sredinu.

Ani Novčić, master inž. geod. za projekat „Auto-put E-761, Pojate -Preljina“.

Dušanu Belopavloviću, dipl. inž. saob. kao odgovornom izvođaču radova saobraćajne signalizacije na objektu: Projektovanje i izgradnja naplatnih stanica na državnim putevima: A1 (Auto-put E-75) – krak ka Makedoniji, A4 (Auto-put E-80) – krak ka Bugarskoj i A2 (Auto-put E-763), deonica Obrenovac-Preljina“.

Dubravki Pavlović, dipl. prostor. plan. kao rukovodiocu izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog parka Tara.

Olgici Bakić, dipl. prostor. plan. za izradu Prostornog plana Republike Srbije do 2035. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar