U trendu

Imlek i Tetra Pak predstavili novu Tetra Top ambalažu

BEOGRAD – Kompanije Imlek i Tetra Pak predstavile su danas u Beogradu inovativnu Tetra Top ambalažu, u kojoj će se ubuduće pakovati Imlekovi proizvodi, a nova ambalaža sačuvaće svežinu i kvalitet proizvodima i smanjiti uticaj na životnu sredinu, s obzirom da je napravljena od prirodnih materijala.

Direktor marketinga kompanije Imlek Jovan Bugarčić kaže da jogurti upakovani u novu ambalažu predstavljaju i prve koji su proizvedeni u pogonu u Padinskoj skeli, nakon požara koji se dogodio u septembru prošle godine.

„Ovi proizvodi predstavljaju prve jogurte iz našeg pogona u Padinskoj skeli. To je bila prva faza obnove nakon požara. S druge strane, ti jogurti su točeni u nova kartonska pakovanja koja dodatno štite proizvode i koja se mogu dodatno reciklirati jer su pravljena od prirodnog materijala“, objasnio je Bugarčić.

Jogurti koji su izašli iz pogona Padinska skela u prvoj fazi nakon obnove su iz porodice brendova, navodi Bugarčić, Moja kravica, Balans i Jogud.

„Stalnim osluškivanjem potreba naših potrošača, a u saradnji sa kompanijom Tetra Pak, došli smo na ideju da naše proizvode plasiramo u kvalitetnijem pakovanju, koje zadovoljava najviše standarde očuvanja kvaliteta namirnica“, rekao je Bugarčić.

Naime, na promociji nove Tetra Top ambalaže objašnjeno je da je ona napravljena od prirodnih materijala iz obnovljivih izvora, da ju je moguće u potpunosti reciklirati, a osim toga, pogodna je i za transport i skladištenje, uz istovremeno obezbeđivanje funkcionalnosti i svežine proizvoda.

Predstavnik kompanije Tetra Pak Dragan Stojanović kaže da ta kompanija sa Imlekom ima dugogodišnju saradnju koja traje više od 55 godina i izrazio zadovoljstvo što je Imlek odlučio da uvede inovativnu Tetra Top ambalažu za neke od svojih najpoznatijih brendova.

„Ambalaža je specifična jer osim što čuva kvalitet proizvoda i njegovu svežinu, napravljena po ekološkim standardima, tako da smanjuje negativni ekološki uticaj na sredinu“, rekao je Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.