U trendu

IMLEK: Privremeno isključenje pojedinih farmi iz otkupa sirovog mleka zbog aflatoksina

Kompanija Imlek saopštila je danas da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekoliko farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija.

Imlek je, kako je navedeno, farmama dao instrukcije preduzimanja mera radi otklanjanja neusaglašenosti kvaliteta i prilagođavanja plana ishrane životinja, nakon čega će od svih farmi koje povrate kvalitet u zakonske okvire biti nastavljen otkup.

Iz kompanije podsećaju da će obustava otkupa sirovog mleka biti na snazi bez obzira na posledice i pritiske sa kojima će se eventualno suočiti, a sve sa ciljem obezbeđivanja najvišeg kvaliteta, bez izuzetaka za bilo koje farme čije mleko nije u skladu sa uredbama i zakonom.

„Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, koja kontinuirano radi na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom“, navedeno je u saopštenju.

Imlek je, kako je naveo, obezbedio i donirao 100 tona mleka institucijama za nezbrinutu i bolesnu decu, Banci hrane i medicinskim ustanovama u Srbiji i nastaviće da to čini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar