Indeksi na Vol stritu bez promena, blagi rast cena nafte

Indeksi na Vol stritu danas su gotovo bez promena, za razliku od indeksa na drugim svetskim berzama koje su završile trgovanje u plusu, dok su cene nafte blago porasle.

Indeksi u Njujorku su kolebljivi najviše zahvaljujući lošim rezultatima proizvodjača sportske opreme i prodavnica auto delova, dok vrednost akcija banaka raste, jer cene obveznica padaju, a prinosi na obveznice rastu, navodi Asošiejted pres.

Pred kraj trgovanja u SAD, indeks Dau Džons jedva je u plusu, Standard end pur 500 jedva je u minusu, dok je Nasdak u minusu 0,1 odsto.

Svi bitniji evropski indeksi završili su trgovanje u plusu. Nemački indeks DAX porastao je 0,1 odsto, francuski CAC 40 u plusu je 0,4 odsto, kao i britanski FTSE 100.

Indeksi na istoku takodje su završili dan s dobicima, osim hongkonškog indeksa Hang Seng koji je pao 0,3 odsto. Japanski indeks Nikei 225 porastao je 1,1 odsto, dok je šangajski kompozitni indeks završio u plusu 0,4 odsto. Sidnejski S&P/ASX 200 porastao je 0,5 odsto. Berze u Južnoj Koreji zatvorene su zbog praznika.

Indeksi na evropskim i azijskim berzama danas su u plusu pošto su obe Koreje i SAD naznačile spremnost da se smanji kriza oko severnokorejskog nuklearnog programa.

Cene nafte danas su jedva porasle. Cena referentne američka nafta gotovo je bez promena, pošto je poskupela za manje od 0,1 odsto i ostala na nivou od 47,6 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent porasla za 0,3 odsto na 50,9 dolara po barelu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.