U trendu

Industrijski park „Pobeda“ startuje u Slobodnoj zoni NS

NOVI SAD – Kompanija Marera properti saopštila je danas da je Ministarstvo finansija izdalo rešenje kojim Industrijski park „Pobeda“ počinje sa radom u sistemu Slobodne zone Novi Sad, čime se stvaraju dodatni uslovi za nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i uvođenje poreskih olakšica za izvozno orijentisane kompanije.

„Rešenjem se utvrđuje da su ispunjeni prostorni i energetski uslovi, uslovi zaštite životne okoline i drugi tehnički uslovi za rad slobodne zone, uslovi za rad carinske službe, kao i uslovi u pogledu sprovođenja mera carinskog nadzora“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da u slobodnim zonama Srbije posluje više od 200 multinacionalnih kompanija sa više desetina hiljada zaposlenih, a izvoz čini više od 13 odsto ukupnog izvoza Srbije.

Marera navodi da je „Pobeda“ jedini industrijski park na severu zemlje koji trenutno raspolaže sa 110 hiljada kvadratnih metara proizvodnih kapaciteta i 17 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju novih objekata, a u njemu sada posluje 35 kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar