U trendu

Inspekcija kontroliše hostele, predviđene kazne

Turistička inspekcija Beograda kontroliše da li su hosteli registrovani u Agenciji za privredne registre, a za nelegalan rad propisane su kazne, izjavila je danas načelnica Turističke inspekcije Beograda Snježana Vignjević.

Vignjević je rekla da se stalno kontroliše rad oko 100 hostela u centralnoj gradskoj zoni, a ukoliko neko nelegalno pruža usluge smeštaja, donosi se rešenje o privremenoj zabrani rada, dok se ne registruje, pri čemu propisane kazne za nelegalni rad iznose do 200.000 dinara.

Načelnica Turističke inspekcije Beograda je na TV Pink objasnila da prijave stanara, koji se odnose na probleme veće potrošnje vode, buke u zgradi, nepoštovanja javnog reda i mira i muzike nisu u nadležnosti Turističke inspekcije.

Turistička inspekcija kontroliše legalitet rada, da li je hostel registrovan, a problemi sa bukom i javnim redom i mirom prijavljuju se drugim inspekcijama i policiji, objasnila je Vignjević.

„Imamo prijave te vrste u poslednje vreme mnogo češće, od kako se pojavio veći broj azilanata, koji boravi u Beogradu i to su mahom hosteli ili smeštajni objekti koji su u okviru Železničke i Autobuske stanice“, istakla je načelnica Turističke inspekcije Beograda.

Svaki privredni subjekat i preduzetnik mora istaći na ulazu puno poslovno ime i radno vreme, a mladi, koji najčešće dolaze u hostel i pristaju na cenu od 10 do 15 evra u višekrevetnim sobama, moraju dobiti fiskalni račun i upisati se u evidenciju gostiju, naglasila je Vignjević.

„Svi koji su nezadovoljni uslugama u hostelima ili imaju saznanja da neko vrši delatnost bez upisa u registar, uvek se mogu obratiti Turističkoj inspekciji“, poručila je Vignjević.

Vignjević je dodala da su u poslednje vreme propuste učinile i dve agencije, zbog kojih putnici nisu otputovali na željene destinacije i da je zato podnet odgovarajući zahtev policiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar