Inspekcija kontroliše hostele, predviđene kazne

Turistička inspekcija Beograda kontroliše da li su hosteli registrovani u Agenciji za privredne registre, a za nelegalan rad propisane su kazne, izjavila je danas načelnica Turističke inspekcije Beograda Snježana Vignjević.

Vignjević je rekla da se stalno kontroliše rad oko 100 hostela u centralnoj gradskoj zoni, a ukoliko neko nelegalno pruža usluge smeštaja, donosi se rešenje o privremenoj zabrani rada, dok se ne registruje, pri čemu propisane kazne za nelegalni rad iznose do 200.000 dinara.

Foto: Beta

Foto: Beta

Načelnica Turističke inspekcije Beograda je na TV Pink objasnila da prijave stanara, koji se odnose na probleme veće potrošnje vode, buke u zgradi, nepoštovanja javnog reda i mira i muzike nisu u nadležnosti Turističke inspekcije.

Turistička inspekcija kontroliše legalitet rada, da li je hostel registrovan, a problemi sa bukom i javnim redom i mirom prijavljuju se drugim inspekcijama i policiji, objasnila je Vignjević.

„Imamo prijave te vrste u poslednje vreme mnogo češće, od kako se pojavio veći broj azilanata, koji boravi u Beogradu i to su mahom hosteli ili smeštajni objekti koji su u okviru Železničke i Autobuske stanice“, istakla je načelnica Turističke inspekcije Beograda.

Svaki privredni subjekat i preduzetnik mora istaći na ulazu puno poslovno ime i radno vreme, a mladi, koji najčešće dolaze u hostel i pristaju na cenu od 10 do 15 evra u višekrevetnim sobama, moraju dobiti fiskalni račun i upisati se u evidenciju gostiju, naglasila je Vignjević.

„Svi koji su nezadovoljni uslugama u hostelima ili imaju saznanja da neko vrši delatnost bez upisa u registar, uvek se mogu obratiti Turističkoj inspekciji“, poručila je Vignjević.

Vignjević je dodala da su u poslednje vreme propuste učinile i dve agencije, zbog kojih putnici nisu otputovali na željene destinacije i da je zato podnet odgovarajući zahtev policiji.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar