U trendu

Institut za rudarstvo i metalurgiju bez konkurencije u regio

BOR – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas tokom posete Institutu za rudarstvo i metalurgiju u Boru da je taj institut po skoro svim kriterijumima bez konkurencije u zemlji i regionu i ponos Srbije.

„Obišla sam Institut za rudarstvo i metalurgiju, koji je ponos ne samo Bora, već i cele zemlje. Institut poseduje najnoviju opremu, tamo rade visokoobrazovani i stručni ljudi i sigurna sam da će nastaviti još bolje da radi u narednom periodu“, rekla je Mihajlovićeva.

Institut je, kako je istakla, postao sinonim za ozbiljnost, profesionalnu i društvenu odgovornost, stručnost i finansijsku stabilnost.

Rezultati koje ostvaruje svrstavaju ga u red najboljih, dodala je ministarka.

Mihajlovićeva je naglasila da je posebno ponosna na činjenicu da u institutu rade doktori nauka, doktorandi, inženjeri rudarstva, geologije, hemije, metalurgije, kao i da je institut uspeo da iz predstečajnog stanja postane stabilna institucija.

„Institut danas sva ispitivanja obavlja po najsavremenijim metodama, akreditovano je više od 350, na savremenoj opremi. Ponosna sam na institut kao članica vlade, budući da je to državni institut, i verujem da će saradnja i sa Ziđinom i drugim kompanijama, kao i sa ostalim domaćim i međunarodnim ustanovama, doneti rezultate koji će doprineti razvoju rudarstva“, rekla je ministarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.