U trendu

Investicije Delta holdinga od oko 450 miliona evra

Kompanija Delta holding danas je najavila da će do kraja ove godine početi izgradnju nekretnina vrednih blizu 400 miliona evra i objavila nameru da uloži do 50 miliona evra u razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije.

Potpredsednik Delta holdinga Dejan Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da je kompanija dogovorila sa Gradom Beogradom da će do kraja 2015. početi  izgradnju šoping mola Delta planet na Autokomandi.

„To će biti najveći šoping mol u regionu koji će uvesti nove standarde u ovom delu Srbije“, poručio je Jeremić.

On je najavio da će krajem avgusta početi izgradnja nove zgrade Delta holdinga u blizini sadašnje zgrade kompanije u vrednosti 35 miliona evra.

Delta holding, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, trebalo bi da počne izgradnju hotela Interkontinental u Ljubljani, kao i hotela Interkontinental i poslovne zgrade u Beogradu u vrednosti od 110 miliona evra.

Jeremić je rekao da je izgradnja hotela u Ljubljani dogovorena sa gradskim vlastima i da bi trebalo da počne na jesen, i istakao da je sa IHG grupom potpisan sporazum o upravljanju na 20 godina.

On je istakao da su za sve te investicije već obezbeđena sredstva i precizirao da će to biti finansirano kombinacijom sopstvenih sredstava i kredita.

Realizacija svih ovih investicija bi, kako je rekao, bilo bi zaposleno osam do deset hiljada radnika.

Govoreći o poslovnim rezultatima Delta holdinga u prvoj polovini 2015. godine, Jeremić je rekao da je prihod bio za 13,9 odsto veći nego u istom periodu lane i da je iznosio 26,3 milijardi dinara, dok je u budžet Srbije u istom periodu uplaćeno 5,82 milijardi dinara.

U ukupnim prihodima kompanije najviše je učestvovao Delta agrar sa 57 odsto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.