U trendu

IT kompanija Endava otvorila tehnoloski centar u Nisu

NIŠ – Softverska kompanija Endava otvorila je tehnološki centar u Nišu i ponudila radna mesta za više od 15 različitih pozicija.

Nakon otvaranja kancelarija u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku, Endava otvorila je razvojni centar i u Nišu.

Za više od 680 klijenata širom sveta iz niške kancelarije razvijaće se različiti softverski proizvodi iz oblasti finansija, medija, mobilnih aplikacija, maloprodaje, logistike, medicine, navedeno je u saopštenju.

Otvaranjem pete lokacije u našoj zemlji, Endava želi, kako je navela, da zaposli IT stručnjake sa juga Srbije i na taj način doprinese decentralizaciji domaćeg IT tržišta.

„U ovom delu zemlje prepoznajemo dobar spoj IT stručnjaka, dobrih tehničkih fakulteta, dobrog poznavanja jezika i naravno, dobre radne kulture. Sve su to važni činioci uspešnog poslovanja. Kancelarija u Nišu otvorena je samo godinu dana nakon novosadske, a ova brza ekspanzija koju za sada beležimo, kako u Srbiji, tako i u regionu, ohrabruje i potvrđuje da smo na pravom putu“, rekao je regionalni menadžer kompanije Endava za Adriatik region Remi Savu.

Trenutno su otvorene pozicije za frontend i backend developere, test automation inženjere, projekt menadžere, cloud data inženjere, biznis analitičare i mnoge druge.

Zaključno sa Nišom, Endava je u prethodne dve godine svoje poslovanje proširila sa dve na 16 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Endava broji više od 11.000 zaposlenih širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar