U trendu

Ivan Kadić: „Katapult“ program pruža učesnicima priliku da budu među najboljima

BEOGRAD – Startap „Rupero“ Ivana Kadića učestvuje na „Katapult“ programu Fonda za inovacionu delatnost koji u svom drugom javnom pozivu okupio startap kompanije koje će svojim proizvodima i uslugama obezbediti mnoga inovativna rešenja na probleme iz različitih oblasti savremenog života.

Ivana Kadić kaže da je „Katapult“ program dizajniran da pomogne u stvaranju i razvoju uspešnih tehnoloških startapa, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

“Kao učesnik u programu „Katapult“, očekujem da ću imati pristup mentorima, investitorima i ekspertima u različitim oblastima koji će mi pomoći da plasiram i skaliram proizvod”, navodi Kadić.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović rekla je ranije da je „Katapult“ partnerski program Srbije, Svetske banke i EU gde je za drugi ciklus obezbeđeno 750.000 evra bespovratnih sredstava za podršku startap sistema u Srbiji, a ukupno za sve cikluse 7,7 miliona evra, navodi se u saopštenju.

On objašnjava, kako se navodi, da je njegov startap „Reputeo“ uz pomoć veštačke inteligencije razvio inovativni softver koji pruža kompanijama uvid u njihovu reputaciju na internetu i prepoznaje rizik od gubitka reputacije u onlajn okruženju

“Ovaj proizvod pruža značajnu podršku kompanijama u zaštiti svog brenda, intelektualne svojine i poslovnih interesa u online svetu”, kaže Kadić.

On kaže i da se za učestvovanje u programu Katapult odlučio zbog njegove izvanredne reputacije kao krajnje inovativnog i visokokvalitetnog programa za mlade preduzetnike i timove.

“Očekujem da ću imati mogućnost da učim od drugih učesnika u programu Katapult, da razmenjujem ideje i iskustva sa njima, da se povežem sa ljudima koji imaju slične ciljeve i ambicije, i da izgradim još čvršće svoje mreže kontakata u tehnološkoj industriji kako u Srbiji tako i u inostranstvu”, rekao je Kadić.

On je mišljenja da je najveća promena koju program Katapult može da donese svakom učesniku – mogućnost da se poveže sa najboljim mentorima, investitorima i ekspertima iz različitih oblasti, navode u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

“Ovaj program pruža učesnicima priliku da nauče od najboljih, da dele ideje i iskustva sa drugim preduzetnicima i timovima i da dobiju podršku i insajderske savete koji će im pomoći da unaprede svoje poslovanje”, stava je Kadić.

Pored startapa „Reputeo“, kako se navodi, drugu grupu učesnika „Katapult“ programa akceleracije čini još 20 kompanija iz Beograda, Novog Sada, Loznice i Nove Pazove.

Kako je drugi poziv za učešće inovativnih startap kompanija iznedrio čak 21 kompaniju učesnicu, ovaj program akceleracije sada broji ukupno 40 kompanija učesnica.

„Program u prvoj fazi akceleracije nudi intenzivni tromesečni mentorski program i obezbeđuje finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 do 50.000 evra. Nakon prve faze, preduzećima koja obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je dodatna finansijska podrška kroz koinvestirajući grant u visini kvalifikovane investicije, a maksimalno 300.000 evra po preduzeću“, navedeno je u saopštenju.

„Katapult“ program, kako navode, deo je „Projekta akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji“ (SAIGE), koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.