U trendu

Ivanišević: Proveravaću namensko korišćenje subvencija

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, uručio je danas u velikom holu Pokrajinske vlade ugovore korisnicima sredstava po konkursu za zapošljavanje u 2021. godini.

Sekretarijat je ukupno dodelio gotovo 42 miliona dinara za 182 novozaposlenih, bilo kao samozapošljavanje, prijem sa Nacionalne službe za zapošljavanje ili za javne radove.

Uslov je da niko ne sme da bude otpušten i korisnici javnih sredstava moraju da ih koriste namenski. Lično ću do kraja godine proveravati sve učesnike ovog konkursa. Podsećam vas da samo tako možemo otvarati nove konkurse i pomagati privredi i celom društvu, poručio je sekretar Ivanišević korisnicima subvencije.

Subvencija za samozapošljavanje iznosila je 250.000 dinara, odnosni 270.000 za osobe sa invaliditetom i ukupno je dodeljeno 15 miliona dinara.

Jedna od korisnika je i Milica Petković Buraui iz Novog Sada koja se posle decenije rada u inostranstvu kao stjuardesa vratila u Srbiju i rešila da otvori salon za lepotu.

Rešila sam da pokrenem sopstveni posao u rodnom gradu, ovo mi mnogo znači i zahvaljujem državi što pomaže, rekla je Milica Petković.

Za prijem radnika sa evidencije NSZ jednokratna pomoć je takođe 250.000 dinara o dodeljeno je ukupno 22 miliona dinara.

Primili smo jednog administrativnog radnika, ali ova vid pomoći države za zapošljavanje je odličan potez I planiramo da već po narednom sličnom konkursu primimo još jednog radnika, kaže Svetislav Sladojević, preduzetnik iz Bačkog Jarka čija se firma bavi snabdevanjem građevinske industrije.

Za spovođenje javnih radova po ovom konkursu dodeljeno je pet miliona dinara subvencija za ukupno 21 projekat neprofitnih organizacija, odnosno udruženja koje su angažovale 34 osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.