Ivent industrija:Za nas „lockdown“ traje više od 10 meseci

BEOGRAD – Udruženje „Ivent industrija“ Srbije saopštila je danas da svi ignorišu probleme te delatnosti kojoj je jedinoj zabranjen rad još od 15. marta i za koju „lockdown“ važi već više od 10 meseci.

To udruženje poziva vladu i nadležna ministarstva finansija, privrede, trgovine i zdravlja da ih što pre prime na razgovor, pošto, kako je navedeno, nikakvu pomoć od države nisu dobili.

„Članovi Ivent industrije Srbije svesni su situacije u kojoj se nalazi zemlja. Svesni smo da su proslave jedan od rizika za širenje zaraze, zato i ne radimo. Poštujemo mere Kriznog štaba i Vlade Srbije, ali mi jedini već 10 meseci ne radimo i to nikog ne zanima“, navedeno je u saopštenju.

Udruženje navodi da se nekoliko hiljada radnika u ivent industriji nalazi na rubu katastrofe.

„Ako već naša industrija snosi najveće posledice onda smatramo da je logično i da nas nadležni organi prioritetno uzmu u razmatranje i nađu način kako da preživimo, kao što je to urađeno u najvećem broju zemalja širom sveta“.

Ističu da im računi stižu na naplatu, fiksni troškovi zakupnina, rate kredita i lizinga, porezi, takse, plate, kao i da firme nemaju nikakve prihode.

Ivent industriju čini nekoliko stotina firmi iz sledećih delatnosti: prostori za organizaciju proslava – ivent centri, organizatori venčanja i dekorateri, saloni venčanica i svečanih odela, fotografi i snimatelji, ketering i poslastičari, muzičari, tehnička podrška, limo servis, iznajmljivalje opreme i slično.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.